nedeľa 5. októbra 2014

TBR jar - Knižný pomocník pre neprečítané knihy!

Môj TBR pohárik

Po dlhšom čase tu máme článok v rubrike Na tému týždňa. Dnes to bude TBR jar alebo ako som to nazvala ja, TBR pohárik (pretože názvy kníh mám v poháriku a netuším čo to ten jar znamená). TBR je vlastne skratka pre anglický názov To Be Read. V tom poháriku, škatule alebo čo máte, sú názvy kníh z vašej knihovničky, ktoré ste neprečítali. U mňa to bolo presne 16 kníh, či už novo kúpené alebo také, ktoré mi na poličke kysnú už dlhšie. Podľa mňa je tento nápad veľmi dobrý, pretože si prečítate už dlho plánované knihy. A funguje to na jednoduchom princípe. Vylosovujete si nejakú knihu a potom ju začnete čítať, potom ju prečítate a ide to takto znova. Knižky si tam samozrejme môžete dopĺnať, takže to je taký večný pomocník pre ešte neprečítané knihy. Ako prvú som si vylosovala knihu Nadbytoční (recenzia je už v procese :D) od Gemmy Malley. S prvým výberom som ako tak spokojná.

Aj vy máte takéhoto pomocníka? Čo si o tom myslíte? :)

3 komentáre :

  1. Ja vždy si vyberám knihu podľa toho akú mám náladu alebo podľa toho aká kniha mi už dlho kysne na poličke. Nepremýšľala som and takým to pomocním, ale vyzerá to naozaj nápomocne :) Asi si aj ja zaobstarám niečo podobné :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak zatiaľ je to pre mňa fakt dobrý pomocník, pretože aspoň polhodinku nevyberám, čo idem čítať :D

      Odstrániť
  2. Toto som nikdy neskúšala, lebo väčšinou viem presne, čo budem čítať a zase v knihovničke nemám až toľko neprečítaných kníh, aby som musela takto žrebovať.
    A momentálne mám obdobie knižného útlmu. Akosi ma nič nebaví. :/

    OdpovedaťOdstrániť

...