nedeľa 20. decembra 2015

[Knižný Advent] Filmy, ktoré nesmú chýbať na Vianoce!

Autorom tohto projektu je
Adrián z blogu Universe of Wonderul Books! :)
Ahojte! :) Tak som tu s predposledným dielom knižného adventu. A tentokrát vám poviem, ktoré filmy si určite nenechám újsť na Vianoce, ktoré sú už takmer za rohom! Už začína ten veľký zhon, keď všetci zistia že im stále niečo chýba. Ja mám už prichystané síce všetko, ale sestre som sľúbila že ešte pôjdem s ňou na nákupy, lebo musí ešte pár vecí vybaviť. Takže držte mi palce, aby som to zvládla v tom dave ľudí a poďme na tie vianočné filmy!


Kráľ Drozdia brada
Môj najobľúbenejší film/rozprávka, čo sa starých klasík týka. Nedám naň dopustiť žiadne Vianoce a som kvôli tomu ochotná vstať aj o deviatej (za normálnych okolností by ma asi nehlo :D). Podľa mňa je to najkrajšia rozprávka s tým úžasným ponaučením, že nemáme nikoho súdiť podľa vzhľadu a bohatstva (teda aspoň to tak chápem :)).

Perinbaba
Podľa hlavnej postavy som dostala meno, takže istý dôvod prečo to mám rada je jasný. Okrem toho, keď nie je sneh u nás, tak aspoň Perinbaba tú snehovú atmosféru vie navnadiť!
Zdroj
Madagaskar vianočný špeciál
Netuším či sa to volá takto alebo nie, ale určite viete čo myslím. Síce to má maximálne desať minút, ale pobaviť to vie vždy! :3
Zdroj
Mrázik
Paradoxom je, že túto rozprávku som nikdy nemala rada ale za to ju pozriem cez Vianoce aj trikrát, keď ju dávajú :D
Zdroj
Tri oriešky pre popolušku
Mamina a sestra ju majú rada, a tak nejako si ju pozriem aj ja a rozhodne patrí k tým Štedrovečerným rozprávkam.
Zdroj
BONUS: Kniha, ktorá mi pripomína Vianoce
Síce s Vianocami nemá nič a zima tam bola spomínaná len tak pomimo, Noční běžci vo mne nejako evokujú Vianoce. Bude to asi tým, že štyri diely z tejto série boli ako jediné knihy čítané minulé Vianoce (možno aj iné, ale tieto sú špeciálne). Vlastne s Vianocami to nemá spoločné dokopy nič, len že mne to tie Vianoce pripomína, keď sa povie Kniha, ktorá vám pripomína Vianoce! :D Tieto Vianoce to mám v pláne dočítať, keďže minulé som to nestihla.
Zdroj
A aké filmy/knihy evokujú Vianoce vo vás a určite nesmú chýbať cez tieto sviatky? Aká je vaša najobľúbenejšia vianočná rozprávka? :)
Vaša Cherry Bee

1 komentár :

  1. Hoci to s Vianocami nič nemá, ja si vždy pozriem všetkých troch Pánov prsteňov, pretože som z nich aj po rokoch rovnako nadšená ako z blížiacich sa vianočných okamihov :D

    OdpovedaťOdstrániť

...