utorok 17. novembra 2015

TAG o čaji! :3

Úvodná fotka Čajového TAGu! :)
Ahojte všetci! :) Aj keď to tak nevyzerá, na blog som úplne nezabudla (len trošku). Už tak dávnejšie som našla tag o čaji a tak ma napadlo, že vám ho sem dám. Pretože kto by nemal rád čaj, však? :)
Otázky sú zmeska viacerých verzii Čajového tagu, niektoré som vyškrtla kvôli zbytočnosti a toto je finálna verzia:


Prečo máš rada čaj?
Najzákernejšia  otázka sveta. Ale aj na ňu mám odpoveď! :3 Pretože kto neochutnal čaj, nikdy sa to nedozvie. Jeho lahodná a upokojujúca chuť je proste dokonalá, tá atmosféra pitia čaju na nezaplatenie, aróma ktorá naplní celú miestnosť a výber, z ktorého si každí nájde tú svoju pravú čajovú dušičku. Okrem iného to má účinky aj ako káva kvôi obsahu teínu, ktorý je podobný kofeínu (hlavne v čiernych čajoch) a okrem iného studená verzia čaju je skvelým osviežujúcim nápojom v lete, aj keď sa hovorí že pre rozhorúčené telo je lepšie piť tú teplejšiu verziu! :)

Teplý alebo studený čaj?
Rozhodne teplý, pretože vtedy je jeho aróma viac intenzívnejšia a jeho chuť lepšie vynikne. Ale na druhej strane nepohrdnem ani tým studeným.

Silný alebo slabý čaj?
Taký stred, ale kebyže si mám vybrať tak skôr silný. Slabý mi príde ako taká voda a ja vodu veľmi nemusím. :D

Sypaný alebo sáčkový?
Kvôli tomu, že som kľavá skoro ako Paula z Džínsového denníka, tak rozhodne ten v sáčku. So sypaním mám zlú skúsenosť. :D Asi pred polrokom som si povedala, že si idem spraviť sypaný a tak som si pekne nabrala čaj do takých klieštikov. Najhoršie na tom je, že tie kliešte sa pekne ťažko otvárajú a poväščinou musím použiť obe ruky. Všetko išlo pekne po poriadku, keď prišlo na rad vysypanie toho mokrého čaju do koša. Už som myslela, že som to zvládla úspešne dokonca ibaže (ako inak) som sa pekne mýlila. Jedna ruka sa mi šmykla a ten kúštiček mi vystrekol rovno do oka. Poviem vám, mať zrnká čaju v oku nie je bohviečo! :D

Obľúbený ľadový čaj?
Tak najradšej mám AriZonu, ale keďže je dosť drahá tak väčšinou pijem tie ľadové čaje od Nestlé. Ale AriZona je top, najradšej mám tú základnú príchuť - obyčajný zelený čaj s medom! :3 A od tej druhej značky mám rada tiež zelený s nejakou inou príchuťou.

Ovocný, čierny, zelený alebo iný druh teplého čaju?
Čierny čaj, presnejšie Earl Grey. Na tento čaj ma naučila kamarátka a od vtedy ho pijem takmer každý deň. Dokonca som naň naučila celú rodinu (bodaj by nie,, keď som raz dotrepala s obchodu balenie so 100 sáčkami plnými Earl Greyu :D).

Čo si rada dávaš do čaju?
Trstinový cukor (2 lyžičky) a štipku citrónu.

Obľúbená značka?
Ahmad Tea. To je proste ten najlepší čaj, aký som kedy pila! Dokonca aj zelený s malinami či s čím to bolo od nich mi chutil. A to zelený nevypijem vôbec, len keď veľmi musím. A ak túto britskú značku ešte nepoznáte, tak šup rýchlo si kúpiť nejaké menšie balenie a verte mi, ľutovať nebudete! :3 Majú naozaj širokú ponuku čajov, od ovocných až po bylinkové, od sáčkových po sypané a dokonca aj bezteínové majú (jediný čaj, ktorý ešte neponúkajú je biely).

Najmenej obľúbený čaj?
Jednoznačne zelené čaje a bylinkové. Fuj! Taká žbrnda to je (všetkým milovníkom týchto čajov sa hlboko ospravedlňujem, ale je to tak)!

Obľúbený hrnček?
No predsa ten s mojím menom! :3

Aký čaj si naposledy pila?
Citrónový pigi čaj. Klasika môjho detstva a asi aj života. :D

Máš kanvičku?
Mám, takú modrú s bodkami ktorú som dostala od kamarátky na narodeniny, ale ešte ani raz som ju nepoužila. Hanba mi! :(

A aká je vaša obľúbená značka, druh, príchuť čaju? Aké čaje naopak veľmi nemusíte? Prečo? :)
Vaša Cherry Bee

5 komentárov :

  1. Úplne úžasný TAG a skvelé odpovede! :D Ja som čaje nikdy veľmi nemusela, až kým som neobjavila čierny od Earl Grey! :D Milujem ten čaj a pila by som ho noc a deň. A tiež,čo je inak dosť neuveriteľné, som sa naučila piť bylinkový čaj a bez cukru. Doteraz nechápem ako.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala rada čaje už predtým, ale keď mi začali chutiť čierne čaje tak začala moja vášeň pre ne! :3 Mne bylinkové nechutia s cukrom, nie to bez neho takže máš môj mierny obdiv za to :D

      Odstrániť
  2. Čaj a káva to sú ďalšie veci, bez ktorých okrem kníh neprežijem :3 Toto je úplne geniálny TAG! Vieš čo by si mohla skúsiť? Síce to je z LIDL (Znie to absorudne, ja viem) ale za 1,29€ tam majú..hmmm. neviem názov (celá ja -_- :D ) taký eňo-ňuňo čaj, že hruška a karamel :3 Podľa mňa je naozaj veľmi dobrý a určite ho odporúčam! Earl Grey je klasika, nad ktorú nedám dopustiť jednoducho MŇAM! Síce rodičia asi nechápu tú záľubu, ale veď pochopia :D
    P.S Ani Popradský mäta a pomaranč nie je zlý...vlastne je geniálny :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm, ten s karamelom znie dobre! ^^ Určite ho niekedy v blízkej dobe vyskúšam! :)

      Odstrániť
  3. Nenapadlo ma, ze sa dá písať aj tag o čaji ale keď ho miluješ, nájdeš si veci i o ňom. Veľmi pekný tag

    Katka s adventnou GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

...