pondelok 1. septembra 2014

Mesačná chvastačka - Augustové zlatíčka 2014

Autorom tohto meme je Judit :)
V Mesačnej chvastačke ide o to, aby zhrnuli, aké nové prírastky
pripudli do našej knižnice! 
Kúpené knihy
Bože, ako nám tieto prázdniny utiekli! Nejak príliš rýchlo. A keďže dnes je už september, máme tu Mesačnú chvastačku! :D Tento mesiac som si kúpila päť kníh, čo je rovnaký počet ako minulý mesiac. Čítala som z nich len dve a mám na ne aj napísané recenzie, ktoré sú tu na blogu. Nuž, koniec úvodných kecov a hor sa do toho!

Banka tiel - Darcovia
Túto knihu som si kúpila preto, lebo bola na ňu 50% zľava. No kto by odolal? :D Kupovala som ju s pocitom, že vôbec nemám potuchy o čom bude a aká bude. V kníhkupectve ma zaujala hlavne tá obálka a tie tri vety odzadu knihy boli také tajomné. Preto, sa ocitla v mojej knihovničke! :) Pôvodne som ju začala čítať, ale potom som si to ešte rozmyslela, že až na koniec leta. Ako vidíte, koniec leta je tu a kniha stále neprečítaná. Tak hádam v septembri dostane šancu. :)

Čo sa stalo Mare Dyerovej?
Na knihu som sa veľmi tešila, pretože som na ňu nevidela ešte žiadnu negatívnu recenziu. Predovšetkým ma zaujala anotácia a ako už viete, knižka sa mi pomerne páčila (bodaj by nie, keď som jej dala 4 čerešňe :D). I keď je fakt, že na paranormálnu literatúru veľmi nie som, lebo nemám na to žalúdok, rozhodne si chcem prečítať aj ďalšiu časť série. Séria Mara Dyerová je vlastne trilógia, ale ešte nie je isté, či poslednú časť vôbec preložia, tak som zvedavá. Inak veľké plus knihe pripisujem za skvelú postavu Noaha. Myslím, že je to ten typ postavy, ktorú nejde nemať v obľube.


Kto je Mara Dyerová?
Druhú časť Mary Dyerovej som ešte nečítala a úprimne, neviem kedy ju budem čítať. Ale tak rozhodne sa na ňu teším, pretože prvý diel skončil riadnym cliffhangerom. I keď mám veľké podozrenie, že sa budem pri nej viac báť ako pri predchádzajúcej, kvôli jednej desivej postavy (bola na konci, tak si domyslite, nechcem spoilerovať :D)-

Volanie kukučky
Volanie kukučky ma ako kniha trošku sklamala. Na to, že ju napísala slávna autorka to bol taký slabši priemer. Ale veď, prečítajte si recenziu, tam som svoje pocity celkom (aspoň myslím) zhrnula. Ale za to má prenádhernú obálku, ktorá sa mi neskutočne páči. Je proste dokonalá, ako keby namaľovaná! No jednoducho úžas! Myslím, že ku knihe je aj voľné pokračovanie, takže ešte uvidím, či ju budem čítať alebo ie (len to pokračovanie najskôr musia preložiť :D).

Šťastná sedmička
Šťastná sedmička je v podstate ešte čerstvá novinka a z jej kúpi som mala obrovskú radosť. Pôvodne som ju nechcela kúpiť takmer hneď po vydaní, ale keď som nemohla odolať je volaniu Kúp ma, kúp ma, veď ma chceš! Takže už ju mám v knihovničke aj ja a len čo dočítam rozčítanú knižku, tak bude na rade ona. Už som ju spomínala aj vo Wishliste, kde som vyjadrovala svoje nadšenie! :D

A aké knihy vám pribudli tento mesiac? Mimochodom, chcem vám zaželať veľa šťastia v tej v škole, pretože zajtra je už prvý deň školy. Tešíte sa? A do ktorého ročníka nastupujete? :) Zo mňa bude čerstvá stredoškoláčka, takže sa neteším a mám stres :D! Zatiaľ sa majte a zase pri ďalšom článku alebo recenzii. :)

2 komentáre :

  1. Si ešte nečítala dvojku Mary? :D tak to by si si mala švihnúť, bolo to super a oveľa viac creepy a psycho. Potom sa spolu môžeme spolu pomodliť za vydanie trojky :D Aby som mala komplet na poličke. No ak nebude, kúpim aj v češtine.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte nie, ale chcem ju stihnúť do konca mesiaca a keď ma prejde moje lenivé obdobie :D ale teším sa na ňu, chcem vedieť ako to bude pokračovať :)

      Odstrániť

...