nedeľa 14. septembra 2014

Recenzia na seriál - Terra Nova

Terra Nova


Originálne znenie seriálu: Terra Nova
Režisér: Alex Graves
Počet dielov: 13 dielov (1. séria)
Žáner: sci-fi
Pôvodné vysielanie: 26.9. - 19.12. 2011
Herecké obsadenie: Jason O'Mara ako Jason Shannon, Shelley Conn ako Dr. Elizabeth Shannon, Landon Liboiron ako Josh Shannon, Naomi Scott ako Maddy Shannon, Alana Mansour ako Zoe Sannon, Christine Adams ako Mira, Allison Miller ako Skye Alexandria Tate, Rod Hallet ako Malcolm Wallace, Stephen Lang ako Nathaniel Taylor




Prečo si seriál pozrieť?:
Ak ste milovníkmi cestovania časom, dinosaurov a sci-fi, tak tento seriál je pre vás to pravé. Mňa zaujal hlavne príbeh a dej. Myšlienka cestovania časom a život kolónie z budúcnosti, ktorá prišla do minulosti je celkom pôsobivá. Veľkým plus seriálu je, že v ňom hrajú naozaj sympatický herci. Dokonca som si obľúbila aj záporáka, i keď nebol moja najobľúbenejšia postava. Ňou bola Maddie. Obľúbila som si ju preto, pretože patrila k tým, čo sa radi učia nie len do školy a celkovo bola veľmi chytrá. 
Ďalším plus seriálu je nízky počet dielov. Úprimne, toto u mňa väčšinou zaváži, pretože seriály s nekonečným počtom dielov v jednej sérii ma po čase prestanú baviť. V každom diely sa toho stane veľmi veľa, ale najviac akcie sa dočkáme až pri posledných dvoch-troch dieloch. Diely na seba až tak viditeľne nenadväzujú, len iba ak vzťahmi medzi postavami a hlavnou dejovou linkou. Ale inak nie. Koniec bol naozaj skvelý, ale mne trošku prišiel ako otvorený a čakajúci na pokračovanie.

Vždy sa nájdu aj nejaké nedostatky:
Na celom seriály mi vadila len jedna vec a to, že bolo veľmi vidno, že dinosaury sú počítačovo urobené. Neviem síce prečo, ale veľmi mi to vadí. A druhá negatívna vec je, že sa nevie kedy bude ďalšia séria. Pretože táto prvá mi prišla pomerne otvorená na to, aby bola len jedna. 
A čo naň celkovo hovorím?:
Príbeh a zápletka seriálu ma hneď od začiatku zaujala. Pomerne celý seriál som veľmi prežívala a zaradila som ho medzi moje obľúbené. V seriáli hrajú veľmi sympatický herci, čo väčšinou zaváži. Pretože komu sa chce pozerať niečo s dobrým príbehom, ale s hercami na ktorých sa nedokážete pozerať a neviete sa do ich stvárnenia nejakej postavy vžiť, všakže? :D Celkové hodnotenie seriálu je 4,5/5 čerešní!

Zdroj informácii je http://www.csfd.cz/film/280119-terra-nova/! Video je pridané pomocou YouTube! :)

2 komentáre :

  1. Seriál sa mi veľmi páčil, ale naštvalo ma, že ho zrušili. To sa už podľa mňa ani neoplatí pozerať, lebo keď je niečo zrušené, koniec je vždy na prd a nie normálny ako pri seriáloch, ktoré sa končia.

    OdpovedaťOdstrániť

...